About Me

Mijn naam is Sjoerd van der Knokke, huisarts van beroep en gepassioneerd fotograaf, gevestigd in het mooie Beek. Ik ben werkzaam als waarnemend huisarts in de regio Nijmegen. Naast mijn werkende leven ben ik vader van een jong gezin.

Mijn passie voor reizen begon direct na mijn middelbare school, toen ik besloot een paar maanden door het fascinerende India te trekken. Deze reis bleek de vonk te zijn die mijn reisvirus aanwakkerde. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met het verkennen van nieuwe bestemmingen en het absorberen van andere culturen.

Tijdens mijn avonturen ontstond mijn liefde voor fotografie. Wat begon als een hobby groeide al snel uit tot een niet te negeren passie. Gedurende mijn studie heb ik de kans gegrepen om mijn vaardigheden te verbeteren en ben ik een fotografieopleiding gestart. In eerste instantie was het een all-round fotografieopleiding, maar naarmate de tijd verstreek, koos ik ervoor om me steeds meer te specialiseren in reis- en natuurfotografie.

In mijn werk sta ik mensen bij om hun te helpen met hun gezondheid, maar wanneer de gelegenheid zich voordoet, vaar ik letterlijk naar het einde van de wereld om in al haar schoonheid vast te leggen. Het Zuid- en Noordpoolgebied, met zijn indrukwekkende ijslandschappen en ongerepte natuur, dient als mijn speeltuin voor reis- en natuurfotografie. Mijn camera is mijn metgezel op deze reizen, waarbij ik deze prachtige natuur mag vastleggen, zelfs in de meest afgelegen uithoeken van onze planeet.

Mijn reislust beperkt zich niet tot de poolstreken; ik omarm ook de gelegenheid om de rest van de wereld te verkennen, zowel alleen als met mijn gezin. Ik deel graag de schoonheid die ik overal ontdek, vastgelegd met mijn camera, en hoop dat deze beelden anderen inspireren om te genieten van  rijkdom van de aarde.

De lens van mijn camera vangt niet alleen momenten, maar vertelt ook verhalen. Mijn doel is om de schoonheid van de wereld vast te leggen en te delen, zowel in mijn werk als huisarts als in mijn fotografie. Op deze website deel ik graag mijn reisavonturen en de prachtige beelden die ik onderweg heb vastgelegd. Ik nodig je uit om mee te reizen door mijn lens en te genieten van de diverse landschappen en culturen die ik heb mogen ervaren.

Welkom in mijn wereld van  avontuur en fotografie, waar mijn werk slechts een fractie laat  zien van de schoonheid van onze prachtige planeet is.